In de pens wordt, met hulp van energie uit het rantsoen van de koe, het microbiële eiwit gevormd. Dit is het beste en meest waardevolle eiwit voor de koe. Door het microbieel eiwit te verhogen, ontstaat er ook meer eiwit op darmniveau, het darm verteerbaar eiwit (DVE). Dit resulteert in een hoger melkeiwit.
Wij hebben bij de ontwikkeling van PMR+ de microbiële eiwitproductie en de efficiëntie van de microbiële eiwitproductie gemeten in de pens bij 75 melkkoeien. In dit onderzoek is aangetoond dat PMR+ de microbiële eiwitproductie verhoogt, waardoor meer microbieel eiwit per opgenomen kilogram droge stof de darm bereikt. Dit geeft de mogelijkheid om in het rantsoen het aanvullende eiwit te verlagen en zo te besparen op voerkosten.
PMR+ kent twee mogelijke toepassingen, afhankelijk van het rantsoen op jouw bedrijf:
- Melkeiwit verhogende toepassing
- Voereiwit besparende toepassing bij zetmeelrijke rantsoenen